Cu emoții și entuziasm, vrem să îi felicităm pe EI. Acești ”ei” sunt cei 965 de tineri care au îndrăznit să își urmeze visul și să participe la admiterea de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

În ceea ce privește media de admitere la facultatea noastră, aceasta este compusă din 50% media de la bacalaureat și 50% nota de la testul de raționament logic. Spre fericirea tuturor, anul acesta testul de care am amintit, care reprezintă examenul de admitere propriu-zis, s-a desfășurat fizic, cu respectarea tuturor măsurilor impuse de contextul epidemiologic, tot procesul înglobându-se într-o organizare foarte bună, cel puțin din perspectiva unui terț. În acest an universitar, au fost alocate 635 de locuri, dintre care 155 pentru buget, 330 pentru taxă și 150 pentru învățământ la distanță.

Am avut ocazia să fim și noi alături de viitorii bobocei, să simțim și să retrăim odată cu ei emoțiile, grijile, stresul primului examen de la facultate. Nu e o admitere ușoară: 60 de grile în 60 de minute, timp care poate aduce adevărate încercări. Primul test de foc din această facultate sau calea spre cei 4 ani care vor fi de neuitat, am putea spune. Dorim să îi felicităm pe TOȚI participanții, fie că ne-au devenit colegi de anul acesta sau nu, așteptându-i pe restul în anii ce urmează și îndemnându-i să nu renunțe niciodată la visul lor.

Am fost alături de ei, deoarece știm cât de important este să fii încurajat și să ai cui să îți descarci sufletul în aceste momente importante, trecând la rândul nostru prin aceste clipe. Organizația noastră a fost și ea sprijinită pentru a putea participa și organiza toate cele amintite, ca urmare a proiectului derulat de Organizația Studenților în Drept și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Vă promitem că nu am fost prezenți alături de ei doar în data de 19 iulie, ci vom fi alături de ei și de acum înainte: la confirmări, în toamnă și în toate celelalte momente importante din viața unui student, cu atât mai mult a unui OSD-ist. Suntem la o ușă distanță de voi, tocmai în sala 118. Suntem siguri că, deși poate nu o să ne mai revedem cu toții, fiind atât de mulți studenți, am rămas totuși în inimile lor…și nu numai. Mulțumită programului „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, am reușit să le oferim cadouri și premii tuturor celor care ne-au vizitat la unul dintre standuri.  Fie că au ales un sticker, un semn de carte sau un pix personalizat, acestea vor rămâne o dulce amintire a primului examen post-bac, un prim pas spre o viață plină de alte surprize. Cei mai norocoși dintre ei au reușit să câștige un kit al studentului la Drept, care să îi ajute să înfrunte cu succes ceea ce îi așteapă în toamnă. Rămâne o dulce amintire a primului examen post-bac, un prin pas spre o viață plină de alte surprize. Cei mai norocoși dintre ei au reușit să câștige un kit al studentului la Drept, care să îi ajute să înfrunte cu succes ceea ce îi așteaptă în toamnă.

Vrem să încheiem articolul prin a ne arăta recunoștința față de persoanele care au făcut acest proiect posibil. Sperăm că micile noastre premii i-au bucurat cel puțin la fel de mult pe cât ne-a bucurat pe noi posibilitatea oferită de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile de a fi acolo, pentru ei. Dorim să aducem mii de mulțumiri întregii conduceri a Facultății de Drept UBB, care a încurajat și sprijinit inițiativa noastră, fiind acolo pentru a ne răspunde la orice întrebare și a ne ghida pentru ca totul să se desfășoare fără incidente și ca siguranța și sănătatea nimănui să nu fie puse în pericol. Nu în ultimul rând, mulțumiri voluntarilor care ne-au ajutat și s-au dăruit întregii activități.